„Beállítások” változatai közötti eltérés
A Hotelsystem wikiből
(→Zárás adatlap) |
(→Zárás adatlap) |
||
21. sor: | 21. sor: | ||
===Zárás adatlap=== | ===Zárás adatlap=== | ||
− | [[Fájl: | + | [[Fájl:Beallitasok_zaras_gs2.png]] |
* Zárástípus – ebben a legördülő menüben választhatja ki a legjobban megfelelő zárástípust – bizonylat készül a forgalomról, nyitás-zárásról. | * Zárástípus – ebben a legördülő menüben választhatja ki a legjobban megfelelő zárástípust – bizonylat készül a forgalomról, nyitás-zárásról. |
A lap 2018. november 23., 08:51-kori változata
Beállítások
A HSWaiter testreszabott használatához szükséges megadni néhány alapvető információt, mely a rendszer működését az étteremhez igazítja. Ezt a Beállítások/Alapbeállítások... menü alatt tekintheti meg.
Alapbeállítások adatlap
A következő alapbeállítások megadására nyílik lehetőség:
Alapadatok fül:
- Partner – a licensz tulajdonosának alapértelmezett adatait adhatja meg, amelyeket a szoftver például számla kitöltésénél használni fog
- Pénznem – megadhatjuk, hogy a HS|Waiter által előállított kimutatások értékei milyen pénznemben jelenjenek meg, alapesetben milyen pénznemet használjon.
- Alapértelmezett nyelv - a program felületén megjelenő szöveg alapértelmezett nyelve.
Továbbá megadhatja, hogy a HS|Waiter alapértelmezettként mit értsen a következő fogalmak alatt. Ezek természetesen az egyes esetekben külön is megadhatók.
- Féladag mennyiség(%) – itt megadhatja a féladag előállításhoz szükséges alapanyagmennyiséget az egész adaghoz szükséges mennyiség százalékában.
- Féladag ár(%) – megadhatja a féladag árát az egész adag árának százalékában.
- Haszonkulcs(%) – az árképzés során alkalmazott haszonkulcsot adhatja meg a kalkulált vagy fixen megadott önköltségi ár százalékában.
- Szervizdíj(%) – az egyes szolgáltatások során felszámolt szervízdíjat adhatjuk meg a bruttó ár százalékában.
Zárás adatlap
- Zárástípus – ebben a legördülő menüben választhatja ki a legjobban megfelelő zárástípust – bizonylat készül a forgalomról, nyitás-zárásról.
- Helyiségenkénti zárás – helyiségenkénti zárás esetén az egyes helyiségekben található terminálok egyszerre nyitnak illetve zárnak, azonban a különböző helyiségekben ez különböző időpontokban történik. Tehát ez a beállítás akkor ajánlott, ha az egyes részegységek nyitását, valamint zárását nem ugyanakkor kívánja megtenni.
- Teljes zárás – teljes zárás esetén minden helyiség minden terminálján csak egyszerre történhet nyitás és zárás.
- Terminálonkénti zárás – ebben az esetben az egyes terminálokon külön-külön nyithat és zárhat.
- Záráskor email küldése - a jelölőnégyzet kipipálásával a beállított email címre/címekre küldi a zárást.