„Új alapanyag felvétele ablak” változatai közötti eltérés
(→Egyéb adatlap:) |
(→Egyéb adatlap:) |
||
(2 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
57. sor: | 57. sor: | ||
**Szállásdíjba foglalt egyéb szolgáltatás, | **Szállásdíjba foglalt egyéb szolgáltatás, | ||
**Vendéglátóhelyi árbevétel, | **Vendéglátóhelyi árbevétel, | ||
+ | A '''KSH kimutatás/ Árbevétel adatok fül''' kategóriái az itt (Bevétel KSH kód) kiválasztható lista elemek lesznek. Ez azt jelenti, hogy amelyik lista elemhez sorolja a cikket, annak a lekért időszakra vonatkozó árbevétele kerül elszámolásra a kimutatásban. | ||
*Leírás: leírás rögzítése a következő módokon történhet: | *Leírás: leírás rögzítése a következő módokon történhet: | ||
**ha a leírás rövid szövegezésű, és csak magyarul történik, akkor a mellette levő beviteli mezőbe rögzíthető ennek a szövege, | **ha a leírás rövid szövegezésű, és csak magyarul történik, akkor a mellette levő beviteli mezőbe rögzíthető ennek a szövege, | ||
**ha a leírás terjedelmes, vagy/és több nyelven történik, akkor a beviteli mező jobb szélén levő négyzetre kell kattintania, | **ha a leírás terjedelmes, vagy/és több nyelven történik, akkor a beviteli mező jobb szélén levő négyzetre kell kattintania, | ||
− | *Számla | + | *Számla megjegyzés rögzítése hasonlóan történik, mint a leírás felvitele. |
− | * | + | *NTAK típus: a lista elemei: Egyéb, Étel, Étel+ital, Gyógy és wellness, Ifa, Ital, Szállásdíj, |
− | * | + | *NTAK egyéb terhelés kategória: a lista elemei: Egyéb kiegészítő szolgáltatások, Gyógyszolgáltatás, Rendezvényszolgáltatás, Sport szolgáltatás, Vendégszolgáltatás, Wellness szolgáltatás. |
A lap jelenlegi, 2021. január 22., 13:13-kori változata
A Waiter programban minden rendelhető étel és az ételek előállításához szükséges alapanyag az egy cikk, melyeket A Törzsadatok / Cikkek / Cikk menüpontra kattintva a Cikkek karbantartása ablakban találja.
Ezen a felületen az Új gombot megnyomva, megjelenik egy felugró menü, melyben kiválasztható, hogy új cikket, vagy új alapanyagot szeretne rögzíteni. Az Alapanyag választásával az Új alapanyag felvétele ablak látható hat adatlappal.
Tartalomjegyzék
Adatlapok:[szerkesztés]
Alapadatok adatlap:[szerkesztés]
Az Alapadatok adatlap rögzíthető adatai:
- (*) Név: a szövegmező jobb szélén van egy négyzet, melyet megnyomva egy Szövegek ablak jelenik meg, melyben magyarul, németül és angolul viheti fel az alapanyag nevét,
- (*) Cikkcsoport: Egyéb cikkek, Minibár, Szállodai szolgáltatások + saját cikkcsoport,
- Mennyiségi egység: adag, cl, darab, db, dkg, dl, éj, fő, g, gramm, kg, kilogramm, l, liter, ml, pohár, üveg,
a Törzsadatok / Alapadatok / Mértékegységek / Mértékegységek karbantartása ablakában rögzített mennyiségi egységek jelennek meg az itteni legördülő listában,
- (*) Típus: Alapanyag, Előfőzött termék, Normál cikk,
- (*) Önkölt. ár szám: Fixen megadott, Kalkulált,
- (*) SZJ besorolás: Étel, Éttermi vendéglátás, Idegenforgalmi adó, Ital, Szállásdíj, Szolgáltatás, Terembérlet+flipchart+projector,
- Önköltségi ár,
- Áfa kulcs (%),
- Vonalkód,
- Jelölőnégyzetek kipipálásával aktiválhatók:
- Értékesíthető, Strandköteles cikk, Rendelésben összesíthető, Jövedéki termék, Szabadáras cikk, Törölt, Megosztott, Max. kedvezmény (%), Max. szervízdíj (%),
- Táblázat fejlécei:
- Dátumtól, Ár, Pénznem, Helyiség: Étterem, Házhozszállítás, Terasz.
A táblázat bal oldalán két ikon található:
- + gomb megnyomásával a táblázatban új sor jön létre, melynek adatai a táblázat celláiban rögzíthetők,
- kuka gomb megnyomásával a táblázat kijelölt sora törölhető.
(*)-gal van jelölve a kötelezően megadandó mező.
Készletezés adatlap:[szerkesztés]
Új alapanyag készletezése a képen látható beállításokat tartalmazza:
Készletezés mértékegység: a Törzsadatok / Alapadatok / Mértékegységek / Mértékegységek karbantartása ablakában rögzített mennyiségi egységek lista elemei közül választhat.
Tápérték és allergiák adatlap:[szerkesztés]
Ezen adatlapon viheti fel az új alapanyag energia, szénhidrát, fehérje, zsír tartalmát és azt, hogy milyen allergéneket tartalmaz.
Rendelés cikkcsoport adatlap:[szerkesztés]
Ha az új alapanyagot több cikkcsoporthoz szeretné rendelni, akkor ezen felületen teheti ezt meg, szemben az Alapadatok adatlapon szereplő egy cikkcsoporthoz való hozzárendeléshez.
Főkönyv adatlap:[szerkesztés]
A Főkönyv adatlap rögzíthető adatai:
- Belföldi értékestés fk. szám,
- Külföldi értékestés fk. szám,
- Költséghely.
Egyéb adatlap:[szerkesztés]
Az Egyéb adatlap rögzíthető adatai:
- Külső kód,
- Bevétel KSH kód:
- Egyéb szolgáltatás,
- Gyógy – és wellness szolgáltatás,
- Szállásdíj,
- Szállásdíjba foglalt egyéb szolgáltatás,
- Vendéglátóhelyi árbevétel,
A KSH kimutatás/ Árbevétel adatok fül kategóriái az itt (Bevétel KSH kód) kiválasztható lista elemek lesznek. Ez azt jelenti, hogy amelyik lista elemhez sorolja a cikket, annak a lekért időszakra vonatkozó árbevétele kerül elszámolásra a kimutatásban.
- Leírás: leírás rögzítése a következő módokon történhet:
- ha a leírás rövid szövegezésű, és csak magyarul történik, akkor a mellette levő beviteli mezőbe rögzíthető ennek a szövege,
- ha a leírás terjedelmes, vagy/és több nyelven történik, akkor a beviteli mező jobb szélén levő négyzetre kell kattintania,
- Számla megjegyzés rögzítése hasonlóan történik, mint a leírás felvitele.
- NTAK típus: a lista elemei: Egyéb, Étel, Étel+ital, Gyógy és wellness, Ifa, Ital, Szállásdíj,
- NTAK egyéb terhelés kategória: a lista elemei: Egyéb kiegészítő szolgáltatások, Gyógyszolgáltatás, Rendezvényszolgáltatás, Sport szolgáltatás, Vendégszolgáltatás, Wellness szolgáltatás.