„Beállítások” változatai közötti eltérés

A Hotelsystem wikiből
(Alapbeállítások adatlap)
(Alapbeállítások adatlap)
7. sor: 7. sor:
  
 
[[Fájl:Beallitasok_alapadatok_gs.png]]
 
[[Fájl:Beallitasok_alapadatok_gs.png]]
 +
 +
Alapadatok fül:
 +
* Partner – a licensz tulajdonosának alapértelmezett adatait adhatja meg, amelyeket a szoftver például számla kitöltésénél használni fog
 +
* Pénznem – megadhatjuk, hogy a HS|Waiter által előállított kimutatások értékei milyen pénznemben jelenjenek meg, alapesetben milyen pénznemet használjon.
 +
 +
Továbbá megadhatja, hogy a HS|Waiter alapértelmezettként mit értsen a következő fogalmak alatt. Ezek természetesen az egyes esetekben külön is megadhatók.
 +
* Féladag mennyiség(%) – itt megadhatja a féladag előállításhoz szükséges alapanyagmennyiséget az egész adaghoz szükséges mennyiség százalékában.
 +
* Féladag ár(%) – megadhatja a féladag árát az egész adag árának százalékában.
 +
* Haszonkulcs(%) – az árképzés során alkalmazott haszonkulcsot adhatja meg a kalkulált vagy fixen megadott önköltségi ár százalékában.
 +
* Szervizdíj(%) – az egyes szolgáltatások során felszámolt szervízdíjat adhatjuk meg a bruttó ár százalékában.

A lap 2018. november 22., 15:29-kori változata

Beállítások

A HSWaiter testreszabott használatához szükséges megadni néhány alapvető információt, mely a rendszer működését az étteremhez igazítja. Ezt a Beállítások/Alapbeállítások... menü alatt tekintheti meg.

Alapbeállítások adatlap

A következő alapbeállítások megadására nyílik lehetőség:

Beallitasok alapadatok gs.png

Alapadatok fül:

  • Partner – a licensz tulajdonosának alapértelmezett adatait adhatja meg, amelyeket a szoftver például számla kitöltésénél használni fog
  • Pénznem – megadhatjuk, hogy a HS|Waiter által előállított kimutatások értékei milyen pénznemben jelenjenek meg, alapesetben milyen pénznemet használjon.

Továbbá megadhatja, hogy a HS|Waiter alapértelmezettként mit értsen a következő fogalmak alatt. Ezek természetesen az egyes esetekben külön is megadhatók.

  • Féladag mennyiség(%) – itt megadhatja a féladag előállításhoz szükséges alapanyagmennyiséget az egész adaghoz szükséges mennyiség százalékában.
  • Féladag ár(%) – megadhatja a féladag árát az egész adag árának százalékában.
  • Haszonkulcs(%) – az árképzés során alkalmazott haszonkulcsot adhatja meg a kalkulált vagy fixen megadott önköltségi ár százalékában.
  • Szervizdíj(%) – az egyes szolgáltatások során felszámolt szervízdíjat adhatjuk meg a bruttó ár százalékában.