„Beállítások” változatai közötti eltérés
A Hotelsystem wikiből
(→Alapbeállítások adatlap) |
(→Alapbeállítások adatlap) |
||
7. sor: | 7. sor: | ||
[[Fájl:Beallitasok_alapadatok_gs.png]] | [[Fájl:Beallitasok_alapadatok_gs.png]] | ||
+ | |||
+ | Alapadatok fül: | ||
+ | * Partner – a licensz tulajdonosának alapértelmezett adatait adhatja meg, amelyeket a szoftver például számla kitöltésénél használni fog | ||
+ | * Pénznem – megadhatjuk, hogy a HS|Waiter által előállított kimutatások értékei milyen pénznemben jelenjenek meg, alapesetben milyen pénznemet használjon. | ||
+ | |||
+ | Továbbá megadhatja, hogy a HS|Waiter alapértelmezettként mit értsen a következő fogalmak alatt. Ezek természetesen az egyes esetekben külön is megadhatók. | ||
+ | * Féladag mennyiség(%) – itt megadhatja a féladag előállításhoz szükséges alapanyagmennyiséget az egész adaghoz szükséges mennyiség százalékában. | ||
+ | * Féladag ár(%) – megadhatja a féladag árát az egész adag árának százalékában. | ||
+ | * Haszonkulcs(%) – az árképzés során alkalmazott haszonkulcsot adhatja meg a kalkulált vagy fixen megadott önköltségi ár százalékában. | ||
+ | * Szervizdíj(%) – az egyes szolgáltatások során felszámolt szervízdíjat adhatjuk meg a bruttó ár százalékában. |
A lap 2018. november 22., 15:29-kori változata
Beállítások
A HSWaiter testreszabott használatához szükséges megadni néhány alapvető információt, mely a rendszer működését az étteremhez igazítja. Ezt a Beállítások/Alapbeállítások... menü alatt tekintheti meg.
Alapbeállítások adatlap
A következő alapbeállítások megadására nyílik lehetőség:
Alapadatok fül:
- Partner – a licensz tulajdonosának alapértelmezett adatait adhatja meg, amelyeket a szoftver például számla kitöltésénél használni fog
- Pénznem – megadhatjuk, hogy a HS|Waiter által előállított kimutatások értékei milyen pénznemben jelenjenek meg, alapesetben milyen pénznemet használjon.
Továbbá megadhatja, hogy a HS|Waiter alapértelmezettként mit értsen a következő fogalmak alatt. Ezek természetesen az egyes esetekben külön is megadhatók.
- Féladag mennyiség(%) – itt megadhatja a féladag előállításhoz szükséges alapanyagmennyiséget az egész adaghoz szükséges mennyiség százalékában.
- Féladag ár(%) – megadhatja a féladag árát az egész adag árának százalékában.
- Haszonkulcs(%) – az árképzés során alkalmazott haszonkulcsot adhatja meg a kalkulált vagy fixen megadott önköltségi ár százalékában.
- Szervizdíj(%) – az egyes szolgáltatások során felszámolt szervízdíjat adhatjuk meg a bruttó ár százalékában.