„Cikkcsoportok” változatai közötti eltérés

A Hotelsystem wikiből
27. sor: 27. sor:
 
[[Fájl:GS_cikkcsoport_NTAKful.png]]
 
[[Fájl:GS_cikkcsoport_NTAKful.png]]
  
Ennek részleteiről itt tájékozódhat [https://hotelsystem.hu/doc/index.php/Milyen_be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sokat_kell_elv%C3%A9gezni_a_Gastrosystemben? Milyen be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sokat kell elv%C3%A9gezni a Gastrosystemben?].
+
Ennek részleteiről itt tájékozódhat [https://hotelsystem.hu/doc/index.php/Milyen_beállításokat_kell_elvégezni_a_Gastrosystemben? Milyen beállításokat kell elvégezni a Gastrosystemben?].

A lap 2024. február 2., 12:48-kori változata

A rendszer alapvetően háromféle árut kezel, mely csoportosításnak a készletezés szempontjából van jelentősége. Készletként alapanyagokat (például vöröshagyma, vodka, só, sör, liszt) és előfőzött termékeket tárolhat. Alapanyag minden, amit nem recept alapján állít elő. Az előfőzött termékek alapanyagokból tevődnek össze előfőzési eljárás során, és további cikkek előállításához használja fel őket egyéb alapanyagok mellett. Más cikkek, alapanyagok és félkész termékekből, más cikkekből készülnek recept alapján (például babgulyás füstölt csülökkel, hagymás törtburgonya, mojito koktél), de készleteket nem tart belőlük, előállítás után azonnal értékesítésre kerülnek. Természetesen alapanyagokat és félkész termékeket is eladhat. A cikkcsoportok karbantartása pontban megadhatja a cikkek egy osztályozását, majd a különböző osztályokhoz különböző tulajdonságokat rendelhet. A könnyebb áttekinthetőség érdekében érdemes először főcsoportokat megadni (ez lehet egyszerű, például csak az ételeket és italokat különbözteti meg, de érdemes lehet további csoportokba tagolni az árukat).

Jobb oldalon láthatók az egyes cikkcsoportokhoz tartozó beállításokat tartalmazó lapok, amelyeken a következők állíthatók be.

Alapadatok fül

Megadhatja a cikkcsoport nevét, típusát, miszerint értékesíthető cikk vagy alapanyag. Ha az „értékesíthető cikk” beállítást választja, az adott cikkcsoport a rendelés felületen is megjelenik majd. A szülő felirat melletti beállítással az egyes cikkcsoportok alá továbbiakat rendelve többszintű osztályozást valósíthat meg. A bizonylattípus beállításnál megadhatja, hogy az egyes cikkcsoportokba tartozó cikkek rendelésekor melyik kiszolgálóegységhez kerüljön a rendelésről készült bizonylat, melyik raktár szolgálja ki azt. A szín beállítással megadhatja cikkcsoportonként a színt, amelyben a rendelési felületen megjelenik majd, ezzel átláthatóbbá és gyorsabbá téve a rendelések felvételét. A cikkcsoportokhoz SZJ számokat rendelhet. A raktárak pontban a cikkcsoporthoz tartozó rendeléseket kiszolgáló raktárt adhatja meg.

Gs cikkcsoportok karbantartasa alapadat.png

Egyéb

Az Összevonás esetén mező kitöltéséről bővebben ezen a linken olvashat: Éttermi fogyasztás cikk beállítása.
Cikkcsoportonként egységes csomagolási díj állítható be.

GS cikkcsoport egyeb.png

Rendelés sorrend a rendelés ablakban a cikkcsoportok gombsoros, vagy hierarchikus megjelenítési sorrendjét határozza meg.

NTAK

Cikkcsoportoknak az NTAK RMS - vagy NTAK TSS kategóriáját be kell állítani az NTAK fülön, amelyet terhel / számláz az étterem.

GS cikkcsoport NTAKful.png

Ennek részleteiről itt tájékozódhat Milyen beállításokat kell elvégezni a Gastrosystemben?.