„Új cikk felvétele ablak” változatai közötti eltérés
(→Alapadatok adatlap:) |
(→Alapadatok adatlap:) |
||
5. sor: | 5. sor: | ||
==Alapadatok adatlap:== | ==Alapadatok adatlap:== | ||
Az Alapadatok adatlap rögzíthető adatai: | Az Alapadatok adatlap rögzíthető adatai: | ||
− | * | + | * Név: ebben a mezőben adhatja meg a cikk nevét. Ha a cikket angol, vagy német nyelven is szeretné rögzíteni, akkor a szövegmező jobb szélén levő négyzetet nyomva meg. |
− | * | + | * Cikkcsoport: meg kell adni, hogy a létrehozandó cikk, melyik cikkcsoporthoz tartozik (pl.: Minibár, Szolgáltatások), |
− | * | + | * Mennyiségi egység: a legördülő listából kiválaszthatja, hogy a cikket terheléskor, milyen gyakorisággal/mértékkel terhelje a foglalásban. (Ez az egység lehet adag, cl, darab, db, dkg, dl, éj, fő, g, gramm, kg, kilogramm, l, liter, ml, pohár, üveg,...), |
a Törzsadatok/Alapadatok/Mértékegységek…/Mértékegységek karbantartása ablakában rögzített mennyiségi egységek jelennek meg az itt legördülő listában, | a Törzsadatok/Alapadatok/Mértékegységek…/Mértékegységek karbantartása ablakában rögzített mennyiségi egységek jelennek meg az itt legördülő listában, | ||
− | * | + | * Konyhai név: konyhai blokkon ez a név jelenik meg, |
− | * | + | * Típus: Alapanyag, Előfőzött termék, Normál cikk, |
− | * | + | * Önkölt. ár szám: Fixen megadott, Kalkulált, |
− | * | + | * SZJ besorolás: a Törzsadatok/Alapadatok/Szj számok/Szj számok karbantartása ablakban rögzített elnevezések közül választhat (Ez lehet Éttermi vendéglátás, Idegenforgalmi adó, Szállás, Szolgáltatás), |
*Önköltségi ár: ha az önköltségi ár fixen megadott, akkor ebben a mezőben megadható az ár mennyiségi értéke, | *Önköltségi ár: ha az önköltségi ár fixen megadott, akkor ebben a mezőben megadható az ár mennyiségi értéke, | ||
*Áfa kulcs (%): itt az Szj besorolás szerinti ÁFA kulcs %-os értéke töltődik be automatikusan az Szj szám kiválasztásával, | *Áfa kulcs (%): itt az Szj besorolás szerinti ÁFA kulcs %-os értéke töltődik be automatikusan az Szj szám kiválasztásával, | ||
18. sor: | 18. sor: | ||
*Vonalkód, | *Vonalkód, | ||
*Eltarthatóság (óra), | *Eltarthatóság (óra), | ||
− | * | + | * Féladag mennyiség, |
*Köretcsoport, | *Köretcsoport, | ||
*Alapért. köret, | *Alapért. köret, |
A lap 2025. szeptember 16., 11:17-kori változata
A Reception programban minden szobához kapcsolt, beterhelt tétel az egy cikk, melyeket a Törzsadatok / Cikkek / Cikk menüpont megnyomásával a Cikkek karbantartása ablakban találhat.
Ezen ablak alsó gombsorában az Új gombot megnyomva, megjelenik egy felugró menü, mely választást kér: új cikket, vagy új alapanyagot szeretne rögzíteni. A Cikk választásával az Új cikk felvétele ablak látható hat adatlappal.
Tartalomjegyzék
Alapadatok adatlap:
Az Alapadatok adatlap rögzíthető adatai:
- Név: ebben a mezőben adhatja meg a cikk nevét. Ha a cikket angol, vagy német nyelven is szeretné rögzíteni, akkor a szövegmező jobb szélén levő négyzetet nyomva meg.
- Cikkcsoport: meg kell adni, hogy a létrehozandó cikk, melyik cikkcsoporthoz tartozik (pl.: Minibár, Szolgáltatások),
- Mennyiségi egység: a legördülő listából kiválaszthatja, hogy a cikket terheléskor, milyen gyakorisággal/mértékkel terhelje a foglalásban. (Ez az egység lehet adag, cl, darab, db, dkg, dl, éj, fő, g, gramm, kg, kilogramm, l, liter, ml, pohár, üveg,...),
a Törzsadatok/Alapadatok/Mértékegységek…/Mértékegységek karbantartása ablakában rögzített mennyiségi egységek jelennek meg az itt legördülő listában,
- Konyhai név: konyhai blokkon ez a név jelenik meg,
- Típus: Alapanyag, Előfőzött termék, Normál cikk,
- Önkölt. ár szám: Fixen megadott, Kalkulált,
- SZJ besorolás: a Törzsadatok/Alapadatok/Szj számok/Szj számok karbantartása ablakban rögzített elnevezések közül választhat (Ez lehet Éttermi vendéglátás, Idegenforgalmi adó, Szállás, Szolgáltatás),
- Önköltségi ár: ha az önköltségi ár fixen megadott, akkor ebben a mezőben megadható az ár mennyiségi értéke,
- Áfa kulcs (%): itt az Szj besorolás szerinti ÁFA kulcs %-os értéke töltődik be automatikusan az Szj szám kiválasztásával,
- Haszonkulcs (%),
- Vonalkód,
- Eltarthatóság (óra),
- Féladag mennyiség,
- Köretcsoport,
- Alapért. köret,
- Jelölőnégyzetek pipálásával aktiválható tulajdonságok: Strandköteles cikk, Rendelésben összesíthető, Jövedéki termék, Szabadáras cikk, Törölt, Megosztott, Max. kedvezmény (%), Max. szervízdíj (%),
- az ártáblázat fejlécei: Dátumtól, Ár, Pénznem, Helyiség (pl.: Étterem, Házhozszállítás, Terasz).
A piros szegélyű mezők megadása kötelező.
A cikk ára a Dátumtól érvényes a megadott pénznemben.
Az ártáblázatban rögzített ár töltődik be manuális foglalásnál, a foglalás pénzneme szerint.
Receptúrák adatlap:
Ez az adatlap két táblázatot tartalmaz.
Fajták panel táblázatának Elkészítés oszlopának cellájában a receptúra elkészítését lehet itt rögzíteni úgy, hogy cella jobb szélén lévő négyzetre nyomva megjelenik egy Elkészítés ablak, mely egy recept leírására alkalmas szövegdobozból áll.
A táblázatok bal oldalán elhelyezkedő ikonok közül új a Recept panelhez tartozó tábla harmadik ikonja, mely új alapanyag felvételét biztosítja (Új alapanyag felvétele ablak).
Az adatlap alján van egy Aktív receptúra nyomtatása gomb, mely megnyomásával az aktuális receptúrát lehet kinyomtatni.
Készletezés adatlap:
Új cikk készletezése a képen látható beállításokat tartalmazza:
Tápérték és allergiák adatlap:
Ezen adatlapon viheti fel az új cikk energia, szénhidrát, fehérje, zsír tartalmát és azt, hogy milyen allergéneket tartalmaz.
Rendelés cikkcsoport adatlap:
Ha az új cikket több cikkcsoporthoz szeretné rendelni, akkor ezen felületen teheti ezt meg, szemben az Alapadatok adatlapon szereplő egy cikkcsoporthoz való hozzárendeléshez.
Főkönyv adatlap:
A Főkönyv adatlap rögzíthető adatai:
- Belföldi értékestés fk. szám,
- Külföldi értékestés fk. szám,
- Költséghely.
NTAK adatlap:
- NTAK típus lista elemei: Egyéb, Étel, Étel+ital, Gyógy és wellness, Ifa, Ital, Szállásdíj,
- NTAK egyéb terhelés kategória lista elemei: Egyéb kiegészítő szolgáltatások, Gyógyszolgáltatás, Rendezvényszolgáltatás, Sport szolgáltatás, Vendégszolgáltatás, Wellness szolgáltatás.
Egyéb adatlap:
Az Egyéb adatlap rögzíthető adatai:
- Külső kód: Yieldplanet kapcsolattal rendelkező ügyfelek esetén ebben a mezőben állítjuk a plusz szolgáltatás szinkronizációjához szükséges kódot,
- Bevétel KSH kód:
- Egyéb szolgáltatás,
- Gyógy – és wellness szolgáltatás,
- Szállásdíj,
- Szállásdíjba foglalt egyéb szolgáltatás,
- Vendéglátóhelyi árbevétel.
A KSH kimutatás/ Árbevétel adatok fül kategóriái az itt (Bevétel KSH kód) kiválasztható lista elemek lesznek. Ez azt jelenti, hogy amelyik lista elemhez sorolja a cikket, annak a lekért időszakra vonatkozó árbevétele kerül elszámolásra a kimutatásban.
- Leírás: leírás rögzítése a következő módokon történhet:
- ha a leírás rövid szövegezésű, és csak magyarul történik, akkor a mellette levő beviteli mezőbe rögzíthető ennek a szövege,
- ha a leírás terjedelmes, vagy/és több nyelven történik, akkor a beviteli mező jobb szélén van egy négyzet, melyet megnyomva a Szövegek ablakban rögzíthető(k) a leírás(ok),
- Számla megjegyzés rögzítése hasonlóan történik, mint a leírás felvitele,
- Terhelési idő: az itt beállított terhelési idő jelenik meg automatikusan a foglalás ablakban a cikk kiválasztásakor;
- Terhelés típus: az itt beállított terhelés típus jelenik meg automatikusan a foglalás ablakban a cikk kiválasztásakor.
A képen a Félpanzió cikk beállítását látja:
Tulajdonság fül:
Ha a Napi étkezési kimutatásba szeretné, hogy az adott cikk is számon legyen tartva, akkor a felületen a Napi étkezési kimutatásba tulajdonságot pipálja ki.