„Új cikk felvétele ablak” változatai közötti eltérés

A Hotelsystem wikiből
(Receptúrák adatlap:)
42. sor: 42. sor:
  
  
[[Fájl:Uj_cikk_felvetele_recepturak.png]]
+
[[Fájl:Uj_cikk_felvetele_alapadatok.png]]
 +
 
  
 
====Receptúrák adatlap:====
 
====Receptúrák adatlap:====
67. sor: 68. sor:
 
A Recept panelhez tartozó tábla '''harmadik''' ikonja új alapanyag felvételét biztosítja ('''Link: új alapanyag hozzáadása''').
 
A Recept panelhez tartozó tábla '''harmadik''' ikonja új alapanyag felvételét biztosítja ('''Link: új alapanyag hozzáadása''').
 
Az adatlap alján van egy '''Aktív receptúra nyomtatása''' gomb, mely megnyomásával az új receptúrát lehet nyomtatni.
 
Az adatlap alján van egy '''Aktív receptúra nyomtatása''' gomb, mely megnyomásával az új receptúrát lehet nyomtatni.
 +
 +
 +
[[Fájl:Uj_cikk_felvetele_recepturak.png]]

A lap 2018. augusztus 21., 12:13-kori változata

Új cikk felvétele ablak hat adatlapból áll.

Adatlapok:

Alapadatok adatlap:

Az Alapadatok adatlap rögzíthető adatai:

  • (*) Név: a szövegmező jobb szélén van egy négyzet, melyet megnyomva egy ’Szövegek’ ablak jelenik meg, ami a következő adatokat kéri:
    • Adja meg a különböző nyelvű szövegeket:
Magyar,
Deutsch,
és English nyelven rögzíthető szövegdobozban,
  • (*) Cikkcsoport: Egyéb cikkek, Minibár, Szállodai szolgáltatások + saját cikkcsoport,
  • (*) Mennyiségi egység: adag, cl, darab, db, dkg, dl, éj, fő, g, gramm, kg, kilogramm, l, liter, ml, pohár, üveg,

a Törzsadatok/Alapadatok/Mértékegységek…/’Mértékegységek karbantartása’ ablakában rögzített mennyiségi egységek jelennek meg az itteni legördülő listában,

  • (*) Konyhai név,
  • (*) Típus: Alapanyag, Előfőzött termék, Normál cikk,
  • (*) Önkölt. ár szám: Fixen megadott, Kalkulált,
  • (*) SZJ besorolás: Étel, Éttermi vendéglátás, Idegenforgalmi adó, Ital, Szállásdíj, Szolgáltatás, Terembérlet+flipchart+projector,
  • Önköltségi ár,
  • Áfa kulcs (%),
  • Hasznos kulcs (%),
  • Vonalkód,
  • Eltarthatóság (óra),
  • (*) Féladag mennyiség,
  • Köret csoport: Egyéb cikkek, Minibár, Szállodai szolgáltatások + saját cikkcsoport,
  • Alapért. köret,
  • Jelölőnégyzetek kipipálásával aktiválhatók:
    • Strandköteles cikk,
    • Rendelésben összesíthető,
    • Jövedéki termék,
    • Szabadáras cikk,
    • Törölt,
    • Megosztott,
    • Max. kedvezmény (%),
    • Max. szervízdíj (%),
  • Táblázat fejlécei:
    • Dátumtól,
    • Ár,
    • Pénznem,
    • Helyiség: Étterem, Házhozszállítás, Terasz.

A táblázat bal oldalán két ikon található: + gomb megnyomásával a táblázatban új sor jön létre, melynek adatai a táblázat celláiban rögzíthetők, ’kuka’ gomb megnyomásával a táblázat kijelölt sora törölhető.
(*)-gal van jelölve a kötelezően megadandó mező.


Uj cikk felvetele alapadatok.png


Receptúrák adatlap:

Az Receptúrák adatlap rögzíthető adatai:

  • Fajták panel táblázatának fejlécei:
    • Név: Alapértelmezett,
    • Hány adaghoz,
    • Aktív,
    • Önkölt. ár szám,
    • Önköltségi ár,
    • Javasolt br. ár,
    • Elkészítés: a receptúra elkészítését lehet itt rögzíteni úgy, hogy a hozzátartozó cella jobb szélén lévő négyzetre nyomva megjelenik egy Elkészítés ablak, mely egy recept leírására alkalmas szövegdobozból áll,
    • Módosító,
    • Módosítás dátuma,
  • Recept panel táblázatának fejlécei:
    • Cikk,
    • Mennyiség,
    • Mennyiségi egység,
    • Raktár,
    • Féladag (%),
    • Veszteség (%),
    • Önköltségi ár.

Mindkét táblázat bal oldalán a következő két ikon megtalálható: + gomb megnyomásával a táblázatban új sor jön létre, melynek adatai a táblázat celláiban rögzíthetők, ’kuka’ gomb megnyomásával a táblázat kijelölt sora törölhető. A Recept panelhez tartozó tábla harmadik ikonja új alapanyag felvételét biztosítja (Link: új alapanyag hozzáadása). Az adatlap alján van egy Aktív receptúra nyomtatása gomb, mely megnyomásával az új receptúrát lehet nyomtatni.


Uj cikk felvetele recepturak.png