Beállítások

A Hotelsystem wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Administrator (vitalap | szerkesztései) 2018. november 22., 15:51-kor történt szerkesztése után volt. (Zárás adatlap)

Beállítások

A HSWaiter testreszabott használatához szükséges megadni néhány alapvető információt, mely a rendszer működését az étteremhez igazítja. Ezt a Beállítások/Alapbeállítások... menü alatt tekintheti meg.

Alapbeállítások adatlap

A következő alapbeállítások megadására nyílik lehetőség:

Beallitasok alapadatok gs.png

Alapadatok fül:

  • Partner – a licensz tulajdonosának alapértelmezett adatait adhatja meg, amelyeket a szoftver például számla kitöltésénél használni fog
  • Pénznem – megadhatjuk, hogy a HS|Waiter által előállított kimutatások értékei milyen pénznemben jelenjenek meg, alapesetben milyen pénznemet használjon.
  • Alapértelmezett nyelv - a program felületén megjelenő szöveg alapértelmezett nyelve.

Továbbá megadhatja, hogy a HS|Waiter alapértelmezettként mit értsen a következő fogalmak alatt. Ezek természetesen az egyes esetekben külön is megadhatók.

  • Féladag mennyiség(%) – itt megadhatja a féladag előállításhoz szükséges alapanyagmennyiséget az egész adaghoz szükséges mennyiség százalékában.
  • Féladag ár(%) – megadhatja a féladag árát az egész adag árának százalékában.
  • Haszonkulcs(%) – az árképzés során alkalmazott haszonkulcsot adhatja meg a kalkulált vagy fixen megadott önköltségi ár százalékában.
  • Szervizdíj(%) – az egyes szolgáltatások során felszámolt szervízdíjat adhatjuk meg a bruttó ár százalékában.

Zárás adatlap

Beallitasok zaras gs.png

  • Zárástípus – ebben a menüpontban választhatja ki a legjobban megfelelő zárástípust – bizonylat készül a forgalomról, nyitás-zárás
    • Helyiségenkénti zárás – helyiségenkénti zárás esetén az egyes helyiségekben található terminálok egyszerre nyitnak illetve zárnak, azonban a különböző helyiségekben ez különböző időpontokban történik. Tehát ez a beállítás akkor ajánlott, ha az egyes részegységek nyitását, valamint zárását nem ugyanakkor kívánja megtenni.
    • Teljes zárás – teljes zárás esetén minden helyiség minden terminálján csak egyszerre történhet nyitás és zárás.
    • Terminálonkénti zárás – ebben az esetben az egyes terminálokon külön-külön nyithat és zárhat.