Cikkcsoportok

A Hotelsystem wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Administrator (vitalap | szerkesztései) 2018. november 29., 15:11-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „A rendszer alapvetően háromféle árut kezel, mely csoportosításnak a készletezés szempontjából van jelentősége. Készletként alapanyagokat (például vör…”)

(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A rendszer alapvetően háromféle árut kezel, mely csoportosításnak a készletezés szempontjából van jelentősége. Készletként alapanyagokat (például vöröshagyma, vodka, só, sör, liszt) és előfőzött termékeket tárolhat. Alapanyag minden, amit nem recept alapján állít elő. Az előfőzött termékek alapanyagokból tevődnek össze előfőzési eljárás során, és további cikkek előállításához használja fel őket egyéb alapanyagok mellett. Más cikkek, alapanyagok és félkész termékekből, más cikkekből készülnek recept alapján (például babgulyás füstölt csülökkel, hagymás törtburgonya, mojito koktél), de készleteket nem tart belőlük, előállítás után azonnal értékesítésre kerülnek. Természetesen alapanyagokat és félkész termékeket is eladhat. A cikkcsoportok karbantartása pontban megadhatja a cikkek egy osztályozását, majd a különböző osztályokhoz különböző tulajdonságokat rendelhet. A könnyebb áttekinthetőség érdekében érdemes először főcsoportokat megadni (ez lehet egyszerű, például csak az ételeket és italokat különbözteti meg, de érdemes lehet további csoportokba tagolni az árukat).