Segíthetünk? +36 30 219 6489Okmányszkenner és VIZA kapcsolat2021.08.25

2021. szeptember 1-től a szálláshelyeknek a vendégek bizonyos adatait közelező a VIZA rendszerbe beküldeni. Ennek az új szabályozásnak a lényege, hogy a vendégek azonosító okmányait gépi úton, digitálisan kell leolvasni, azaz begépelés helyett okostelefonos alkalmazással vagy okmányszkennerrel feldolgozva kell, hogy a szállodai rendszerbe kerüljenek. A szállodai rendszer ezt követően, a bejelentkeztetéskor juttatja el a vendég adatokat a titkosított Vendég Információs Zárt Adatbázisba. (Az NTAK adatszolgáltatási kötelezettség ezzel párhuzamosan, továbbra is fennáll.) Cégünk az elsők között szerezte meg az MTÜ tanusítványát a VIZA kapcsolódás megfelelőségéről.

Az okmányok beolvasására kétféle megoldást dolgoztunk ki:
- az általunk fejlesztett EasyIDScanner Android alkalmazás a telefon kameráján keresztül olvas és továbbít a Hotelsystem-be
- az ARH Zrt. okmányolvasó célhardverei közvetlenül a számítógéphez csatlakoznak

Kollégáink szívesen segítenek kiválasztani az Önök szálláshelye számára megfelelőbb irányt, ezzel kapcsolatban kérjük keressenek minket elérhetőségeinken. Az éles indulással kapcsolatos teendőkről, beállításokról minden Partnerünket hírlevélben tájékoztatjuk majd, amint minden részlet kiderül.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!